dilluns, 16 d’agost del 2010

CE NOUVEAU "MAL DU SIÈCLE"

Ara no recordo si va ser Walter Benjamin, o algun altre dels prohoms del pensament comunista, qui va vaticinar que la fi (i potser també “el fi”) del capitalisme era la infantilització de la societat sencera.

Jo, que no sóc gaire comunista, crec que en aquesta màxima hi ha fins i tot un punt d’eufemisme: quan el savi va escriure infantilització, devia estar reprimint la seva mà perquè no escrigués idiotització. Almenys, fent un copet d’ull en aquest nostro món del voltant, això és el que cada dia es fa més i més cert.

Què no?
Pos, pa’ muestra, un botón:

Heu llegit mai la inscripció de l’embolcall de la canyeta de xarrupar de l’Starbucks Caffe?

NOT RECOMMENDED FOR USE IN HOT BEVERAGES

I no us penseu que la cosa acaba aquí. Al mateix establiment es poden llegir recomanacions tan útils com anar amb compte de no cremar-se amb les begudes si aquestes estan calentes, o fer atenció a no relliscar amb el terra si l’acaben de fregar.

Oooooh myyyyyy God!!!!!

El pitjor de tot, però, és que aquest tipus d’indicacions infantiloides tenen una finalitat ben clara: evitar que ningú, després de cremar-se amb el cafè, pugui denunciar l’empresa per no haver avisat del risc d’escaldar-se els llavis amb la beguda calenta.

Vejam: algú qui beu d’un cafè, es crema, protesta al personal de l’Starbucks perquè el cafè està massa calent i finalment es decideix a portar la seva indignació i complanta davant d’un tribunal, o és un refotut aprofitat o és el més profund dels idiotes. Solució pensada pel senyor Starbucks i la seva família reunida en capítol d’empresa: per si de cas, posem-hi un advertiment imprès en color verd perill a l’embolcall de la canyeta. Oh yeahhhh. Tu sí que en saps, Daddy!!!!

I així,
per evitar problemes amb els massa estúpids o amb els massa espavilats,
tots tractats com a nens.

Va fa’n culo!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada